Tuesday, 3 July 2012

KESAH PAKSU DAN MAKSU

ni cek nk habaq mai kat depa2 suma.. ni kesah cinta PAKSU n MAKSU.. nk tau kesah cinta mereka.. Taip " ON CINTA" dan hantar ke 32999.. :P .. dak eh.. dok mengarut pa pon aku x tau da ni... da2.. jom kite ke cite yg sebenar...

gni kesahnye.......

rini ade metting PACSU kt ofis aku.. aku mmg tunggu la tiap2 tahun metting ni.. bkn ape, sebulan kne bayar RM6.. jd untuk membaloikan duit aku(ade ke ayat membaloi?) hantam je.. 2 yg dok tiap2 tahun nunggu nk g.. sampai DOKDANG nk sarapan.. Hasrat first aku mst la nk tau mana p duit2 yg kami bayaq 2.. pas da tau, aku nk nunggu mkn plk.. oiii RM6 tu sebulan.. hahaha.. then yg paling penting, aku nk doorgift... tp paling aku nk CABUTAN BERTUAH la... hamper.. hehe. gedik aku ni.. mcm la dowg nk bg kt ko fara weda oi... tapi utk pengetahuan korang, sepanjang aku dok bukit aman 2, ade la dpt 1 hamper dlm metting pacsu 2.. best giler aku rse sb leh bg kt adik2 aku mkn... tp x la sampai aku jd giler pon... mereng sket je... hehe


lebih kurang cmni la hamper aku. tp aku punye lg mahal la.. hahaha. (perasan)
ni aku pinjam je hamper owg. sb hamper aku da 2 tahun lepas da..
 tinggal abu je.. 2 pon klo abu ade lg.. 
eh nape ade pale purple kt blakang 2...



pas dowg da dok metting sume, tiba la giliran cabutan bertuah yg aku dok xcited nunggu... RM6 tu bayar.. hehe. berkira.. ceh.. jahat aku.. erm pas 1 no 1 no dowg sebut... nk tau no aku, no aku...... tgk la kt bwh ni.. ngegade lak nk suh aku sebut.. hehe. 


aku pon menunggu detik demi detik... no yg disebut 61224... aku sabar lg... 61262.. xpe.. wat muka cool... 61216... erm cm xde ONG.. geram je aku tgk no2 2.. hehe.. aku dok sebok cakap kt owg yg aku konfiden no2 dowg akan dpt hamper.. sekali 4 owg yg aku ckp, empat2 dpt hamper.. perh.. sabau2... hehe. 

aku terus wat pengumuman, sape2 yg dapat JAM cm aku, blh jumpa aku utk blaja kompang.. ape kene mengena jam ngn kompang lak.. mereng ke fara weda ni.. tak... kotak jam dinding kn petak.. blh je nk jdkan kompang.. sebenarnye da mls nk dgr cabutan bertuah 2, 2 yg dok kua perkatan2 yg mengarut lg terancam dr mulut puaka aku ni.. hehe.. 

nk tgk muka2 orang yg berjaya mendapat hamper yg dlm anggaran rm30 tu.. calon2 nye adalah........ (dup dap dup dap nk tau eh) haha.. ar ape lg, taip ON DUP DAP dan hantar ke HATI KORANG.. jom2 tgk calon2nye...





ni CALON yg PERTAMA.. jari die.. 
Perh.. cm kacang ngan yin.. hehe. nk tgk sama x.. ??


hehe same x.. hehe... KACANG MENGLEMBU.. 
bkn MENGKERBAU.. awas..!! ati2 sebut..

jom tgk calon ke 2 plk....

ni si dak purple... kemain lebau senyum die... 
bak cni hamper 2..

AL-KESAH dlm cite  ni...sbnrnye.. aku x pat hamper.. dok tumpang epy je kengkawan dpt hamper ni.. tp.. aku dpt jam... yg ala-ala kompang 2.. wekk :P.. ni ade la sket galeri utk korang cuci2 mata.. jom layannnnn~~~


acara penyampaian hamper cap IBU dan ANAK... hehe


ni MANAGER yg uruskan hamper2 ni... 
klo korang nk hamper.. anta je msg kt die.. 
taip ON WAWA UDIN dan hantar ke 38156..  


ni manager, aku n dak pemenang 2.. tp x la menang sgt.. 
jari aku 2 konon2 marah la kt manager 2 sb x bg aku hamper. 
siap ko manager, TUNGGU KT PARKING LOT..


ni plak, x tau la npe si pemenang2 ni dok sebok nk tangkap gbr ngn aku... 
tau la menang.. hehe... 
ops lupe, aku kn PELAKON.. hehehe


ni pon same gak.. 
owg sebok wat keje, sebok nk tangkap gbr..
 ish ish ish...


ni la dak aku yg sebenar..
 npk x muka aku 2.. 
sedih + gembira = ada aku kesah.. 

da... cukup2 la 2 aku da tayangkan image2 yg menarik utk korang.. menarik ke.. mst la menarik... nk lg image..??? taip MINTAK IMAGE dan hantar ke TAK PAYAH..!! dadaaa~~~ ^_^







Monday, 25 June 2012

MELEPAK KAT MELAKA

Bengkel Filem.. Aku wat filem ke.. x la... filem yg wat aku...


Erm kesahnye cmni... aku kne g bengkel "garis panduan kadar bayaran penggunaan aset dan keanggotaan PDRM dalam pembikinan filem, drama, dokumentari dan iklan" dipendekkan jadi  "bengkel filem".. ar.. kan da pendek 2.. n senang nk sebut...  :)


mmg best g bengkel ni.. dpt pengalaman... smpai sne kami kne bagi 3 group.. aku da x sme ngn group kak ayu...group aku la satu2 nye group sume laki.. mula2 cm x best je rase.. sb xde mbe nk borak la konon2nye...


first aku wat keje, mmg mgantok tahap cipan.. cipan pon ckup tido.. aku pon taip.. taip.. taip.. ape yg dowg ckp... yg xbest nye, ble aku da penat2 taip, blh plk dtg pgawai lain tuka plk ayat.. tpakse aku taip balik.. 2 first day...


second day plk.. mula2 aku taip sket.. pas2 aku pon g la ambik gula-gula nk bg group aku... aku bangun je, tuan mad ambik alih tempat aku.. die pon mengedit la ayat2 yg die rase sesuai...  aku sampai kt tempat aku, aku pon dok la tempat tuan mad 2.. then pas tuan mad 2 da xde idea, tuan baharudin lak sambung... aku ni pon diam jela.. owg tgh ade idea nk taip, terus jela kn.. hehe. aku pon borak2 la ngn tuan2 yg lain.. tugas kami, kne menaip dlm bentuk microsoft word, borang2 permohonan n power point.. klo ikutkan, tiga2 2 keje aku...


third.. nk jdkan cite.. tuan wan tolong aku wat borang n power point..  bestkan ada owg tolong.. hehe. aku cume repair2 je ayat2 yg tcicir.. kadang2 tsenyum aku tgk gelagat tuan2 group aku 2.. macam2 ragam.. 


aku ni group 3...


ada 10 ahli tmasuk aku.. nk tau gelagat dowg...


(1) Tuan Zainuddin 
 ** tuan ni ketua dlm group aku.. die ni gaya cm baik je.. aku ske gaya die.. jenis cool je.. best keje ngn die.. btanggungjawab sbg ketua.. tuan ni la yg kne wat pmbentangan hasil keje kteowg masa majlis penutup 2.. tuan ni dr Pasukan Polis Marin..


(2) Tuan Mad
** tuan mad ni plk, die ske bina ayat.. die la yg paling rajin menaip tugas yg spatutnye aku kne wat.. ble tiba2 die xde ayat nk taip, die trus bgn n suh aku repair mana yg salah.. mst ade yg slah pye la, sb mst akan ada huruf yg ttinggal.. setiap pagi, aku akn tlg tuang kan air die, sb aku tau, die mst nk mkn ubat2 sakit die 2.. jd, sblm die suruh, lbih bek aku ambik dulu kn.. hehe tuan ni dr Persenjataan..


(3) Tuan Baharuddin
** tuan ni pon rajin menaip gak.. die lagi pakar dr tuan mad.. die mmg pakar IT.. siap ajar aku lg ape2 yg aku x tau.. perh, mmg terbaek la tuan baharuddin.. tuan ni dr bahagian latihan..


(4) Tuan Ridha
** ni la satu2 nye tuan aku yg pendiam... perh nk dgr suare die punya la payah... die diam je.. aku pon klo x silap, sepatah 2 je aku borak ngn die.. die x campur ngn tuan2 yg lain.. nasib la tuan2 yg lain x ambik port sgt.. klo x, maunye da kne marah.. sb x byk idea n ayat yg die bg kt group kami.. tp pape pon, die tetap the best.. tuan ni dr trafik... 


(5) Tuan Amim
** tuan ni mmg sgt terkenal dlm group aku. sb apa tkenal? sb die mmg ske bcerita.. hehe. x henti... smpai tuan azeman ckp, kt hotel pon, die ske cite2.. kadang2 smpai tuan azeman ngntok, tp still layan je.. cian kn.. haha. tp tuan amim ni pon, byk bantu group kami bg idea2 yg bernas.. tuan ni dr unit berkuda..


(6) Tuan karthigainathan
** aku ske tuan ni. bkn suke ape la, ske ble die bg idea. perh, idea die mmg power la.. guna undang2.. aku mmg respect.. walaupon die x menaip, tp die byk bg idea..  tuan ni dr unit komunikasi..


(7) Tuan Irwan
** tuan ni la yg byk sgt2 bantu aku... ringankan keje aku.. sgt2 bterima kasih.. tuan ni mmg pakar dlm bab IT.. pakar sgt2.. tp dlm pakar2 ni, upenye ade sowg pgawai ppn minat kt tuan wan ni.. siap tye aku pasal tuan wan.. hehe.. klaka je.. tuan ni mmg ada rupa pon... tuan wan dr unit Teknologi Maklumat..


(8) Tuan Z
** ni tuan z.. tuan ni da lame aku kenal.. sb tuan ni dlm unit elaun je pon.. tuan ni plk, cm chipsmore.. hehe.. kejap ada kejap xde.. hehe.. tuan ni mungkin byk komitmen lain die nk uruskan.. walaupon byk benda lain nk urus, tp die tetap x lepas dr bg idea.. mekaseh tuan.. tuan z dr unit elaun/kemudahan..


(9) Tuan Azeman..
** tuan ni la yg sgt2 rapat ngn aku... nk tau cmne leh jd cm g2, die la yg akan sentiase ingt kan aku bab makan.. setiap pg akan tuangkan air untuk aku.. ble die mkn gula2, die akan bg aku gula2 jgk.. tuan ni satu2nye tuan yg pgil aku adik.. n die anggap aku adik die.. tuan ni mmg ske makan.. apa die mkn, mst die bg aku.. nk tau sb apa, sb kami same2 kurus.. die ckp, klo kurus, kne kuat mkn.. hehe. tuan ni plk satu2nye pelakon dlm group aku.. die ckp rugi aku x penah blakon.. xpe.. nnt klo tuan ade job, pgil sy ye.. hehe.. tuan dr Komando 69..


group aku mmg best.. best sgt.. mekaseh ye tuan2 bg kejesama kt aku.. jasa kalian akn aku hargai sgt2.. 


erm panjang sgt da aku cite.. ckup la 2.. penat da taip...2 jela aku nk cite... tp nnt aku continue pasal tuan kacang n tuan pen ye.. tp bkn kt cni, kt tajuk lain. k bye..



Sunday, 17 June 2012

PUTIH SUCI

putih 2 suci ke.. erm nk tau ape disebalik putih yg aku nk cite ni.... jom bace.. 


Mase 2 aku, ayah n mama OTW nk balik dr beli brg2 untuk sape pon x tau le.. xyah ambik port la kot pasal brg 2.. x penting.. k sambung balik..  time 2 lbih kurang kol 11pm.. MALAM..?? ish TAKUT.. ayah pon masuk tol kajang.. bile nk dekat ngn petronas 2, ada la 1 kete ni, bawak slow kt line kanan yg laju 2... ayah ape lg, menunjukkan keganasan nye, ayah pon hon la kete 2... mungkin kete 2 tkejut kot ayah hon, trus dia laju masuk line kiri.. dalam dia ke kiri 2, aku, ayah n mama terus la pandang owg yg dlm kete 2..

TIBA - TIBA......... !!!!


bulu roma aku tegak x turun2.. nk dekat 5 minit jgk la... ngn ati aku bdebar2 tgk owg 2... aku pon tanye kt mama, btol ke ape yg aku npk td 2.. mama n ayah mengiyakan ape yg aku npk 2.. ati aku terus kencang laju, smpai x cukup nafas kot nk bernafas.. ish.. selisih malaikat 44 aku xmo jumpa owg cm 2 lg.. korang mst nk tau kan ape yg aku, ayah n mama npk... ermmm sangat mendebarkan ati aku n menegakkan bulu roma yg sedia da tegak ni...

AKU NAMPAK............


orang td 2, balut muka dia ngn kain putih cm mayat.. pas2 ade bonjot sket kt atas pale dia... mate die besa...  nasib aku x tenung mata dia.. kot2 mata dia wane merah, mau aku demam 2 minggu kot tgk owg 2.... da la bkk tingkap seluas luas nye.. mst budak yg dok kt tol kajang 2 pon tkejut tgk owg 2 byr duit tol.. SANGAT MENGERUNKAN....

yg aku musykil smpai skang aku dok menaip ni pon aku pk kn, aku pelik, npe die masuk petronas 2, tp die x bhenti pon, just lalu kt petronas 2.. ngn kete lajunye.. tp ble da dekat ngn kete kteowg, ble pandang blakang, die terus ilang dr pandangan.. trus x npk kete 2.. mana dia g.. ttanye2 lak aku.. PELIK BIN AJAIB.. ish.. klo pk, blh jd giler aku agaknye...


P/S : Kak Jun.. batal la niat kte nk wat PART TIME kt tol.. konon2 berangan ngn kak jun nk jd jurutol.. nk apply kt tol putrajaya.. g tol nek basikal.. konon2 saving minyak la 2 nk nek basikal.. xmo la kak jun.. takut jumpe owg2 cm 2.. 


erm.. k la... nk tido da.. sok nk g bengkel perfileman.. nnt x ckup tido lak... tuan nk sedapkan ati aku, tuan ckp ZED ZAIDI datang.. tuan... zed zaidi ke, zed baldi yg dtg...  erm kte sambung cite2 minggu depan plk eh... bia blog ni kne gigit anai2 seminggu.. cian anai2 lapa.. aku bg makan free.. tp seminggu je tau.. pas seminggu 2, anai2 makan aien punye blog plk eh.. x pon blog zimat ke, blog dak bie ke, blog kak wani ke, blog kak fatin ke, blog kak maya ke, blog kak ila ke.. sape2 jela yg ade blog..janji ko kenyang anai2..  da2.. aku nk tido.. dadaaa ~ ~ slamat mimpi yg best2 ye fara weda... :)

Thursday, 14 June 2012

CERITA PETANG TADI..

ai korang.. mst nk tau cite ptg td kn...

Erm td time nk balik keje, mse 2 kol 4.54pm.. aku biase kua ofis kol 4.55pm.. nk cpt.. takut lif penuh... pas2  kak sal plk da ajak aku balik, padahal ade lg seminit, (slalu aku yg cpt nk blik, rini dia plk.. hehe)

Apa lg... lintang pukang la aku kemas fail, tarik beg bawah meja, then pakai kasut.. dalam aku kelam kabut wat sume 2, (mst la kelam kabut, seminit je lg nk kol 4.55pm) aku teringat plk KATALOG TUPPERWARE nk bwk balik... time 2 plk katalog 2 ilang, padahal aku da letak siap2 atas meja...

AKU TERUS TANYE KAWAN AKU..
aku : ko npk x katalog aku..?
aien : katalog ape..?
aku : katalog tupperware... td aku letak atas meja nk bwk blik..
(lintang pukang aku crik, abis skali ngn kak sal aku mintk tlg die crik)
aien : mana la aku tau...
(sambil2 2 aien pon keluar kn katalog 2 dr bawah meja dia..)
aku : ar 2 kn katalog aku.. ko ni.. aku nk bwk balik la aien...
aien : 2 kn katalog aku... 
*** mana la aien nk bg katalog 2, sb dr td aku ckp 2 katalog aku... padahal 2 KATALOG AIEN.... adoyaii.. sengal aku.. haha..

aku pon terus ambik katalog 2 dr aien, then aku g ambil sampul surat yg da pakai nk masukkan katalog 2.. siap aku STEPLER comey2..

aku pon  kua dr ofis.. tunggu lif... lif bkk, aku pon msuk.. then aku bru teringat kt tangan aku xde pape pon yg aku pgg.. aku terus gelak n ckp kt kak sal, katalog TERTINGGAL... kak sal trus gelak tgk gelagat aku.. smpai aien n yunie ckp kteowg bising dlm lif.. haha...

sengal x sengal nye aku wat keje ntah pape....

tp ada 1 lg cite....

sblm aku tunggu lif, aku terpandang sowg ni dok kusyuk wat keje... tgh nk cop surat.. kemain TAP TAP TAP cop 2 kt stampad... terkejut aku... trus terpandang  kt owg 2... dalam aku pandang2 2, kak sal dok tgk aku plk upenye... lalu aku bertentang mata ngn kak sal.. (ayat konon2 jiwang la 2).. kak sal pon gelak sb teringat kn ARTLINE kami...(mata terus pandang ke arah meja kak sal) MAHAL 2 beli... hehehe.... bkn kedekut... tp MAHAL... hehehe... nk tau sb apa aku ckp cm 2, g tye kak sal... dia ada jawapannye...

                                         ni la ARTLINE kami....



dalam bus, kak sal anta msg kt aku...
"k.sal senyum sorang2 ingt artline dgn buku tupperware yg da ciap stapler, ciap marah aien 2 x tahannye.. da la buku aien.. ha3.. "


P/S :kak sal.. kak sal.. xmo senyum sorang2... nnt owg2 takut nk dok sblh kak sal dlm tren 2.. hahaha

Wednesday, 13 June 2012

23 APRIL 2012

X KAN AKU LUPE TARIKH NI SMPAI BILE2...


Bangun pagi dgn niat yg baik nk teman angah g bli barang2 utk scuba, blaku ngn tragedi... erm dugaan dtg 1 persatu dlm diri aku... mmg besar dugaan yg aku terima... tp aku tetap redha.. mungkin ni ada hikmah sblm aku melangkah ke alam rumah tangga... 


**sambung balik cite pasal tarikh ni**


pagi 2 aku call cc zamri.. aku nk EL sb nk g bli barang angah... tp sblm aku kua ngn angah, aku kne anta adik skola, pas2 janji ngn puan su (pegawai bukit aman) nk g anta baju skola anak dia yg dia x sempat nk ambik kt kedai jahit atas salah sorang keluarganye meninggal dunia..  lepas anta adik skola, trus g uma puan su.. dok uma puan su dalam stgh jam, borak punye borak, cm da lame sgt, aku pon nk blik, sb da janji ngn angah... 


dalam aku OTW nk balik 2, jalan jem sb baru pas bhenti ujan n owg2 sume nk g keje.. waktu tu jam dalam 7:30 am... time aku nk g simpang kiri, ada 1 kete blakang aku nk himpit ke kiri sb dia pon nk g arah yg same.. tp aku x bg, xtau nape.. aku trus bg signal.. then dia x jd nk potong ELITE aku.. 


TIBA - TIBA........


sampai 1 selekoh ni, ngn kelajuan aku 50km/jam, muncul 1 kete SAGA FL dr arah bertentangan bwk dgn LAJU SELAJU LAJU NYA... terdetik kt hati aku kete 2 bwk laju... dalam sekelip mata yg x sampai beberapa saat.......


DUMMMMMMMMMM..!!!!!!!


  • MUKA TERHANTUK KT STERENG
  • SESAK NAFAS YG TERAMAT2 SEBAB DARAH MEMBUAK KELUAR
  • DARAH PENUH KELUAR DR MULUT & HIDUNG.
  • BAJU, TUDUNG, SELUAR KOTOR DIBANJIRI DARAH AKU
  • LUKA2 SATU BADAN SB ADE PARUT SAMPAI SKANG
  • TANGAN KIRI TERSELIUH YG TERAMAT SAKIT
  • HIDUNG LEBAM SAMPAI SKANG X HILANG
  • DALAM KERETA PENUH NGAN DARAH PERCIKAN AKU
  • ATAS JALAN RAYA, PENUH NGN DARAH AKU
  • MUKA MEMBENGKAK SEPERTI AKU SUDAH GEMOK

dalam aku menahan kesakitan, aku sempat tgk keadaan ELITE aku yg telah hancur sampai x terkata... aku trus bkk tali pinggang n pintu untuk keluar dr ELITE.. tp... aku x bdaya, sb darah masih membuak2 keluar dr mulut n hidung.. aku hanya diam tgk keadaan aku kt ctu... aku tgk pemilik kete SAGA FL yg langgar aku td, tanpa ada 1 kecederaan kt diri dia. terkejut gak aku.. sb diri aku dibanjiri DARAH, tp DIA..??? ermmm hanya senak perut... PELANGGARAN YG SANGAT KUAT... AIRBAG SAGA FL sampai terkeluar mengembung... 

INGAT X KERETA YG BLAKANG AKU TD? DIA NK MASUK SIMPANG KIRI JGK 2...


pakcik 2 la yg bantu aku.. ALHAMDULLILAH dia pon x bawak kete laju.. jd die sempat break... ble aku pk balik, aku berat ati xmo bg pakcik 2 potong ELITE aku, rupenye KEMALANGAN nk tjadi dalam beberapa minit kami masuk simpang kiri...

owg ramai bantu aku kuar dr ELITE, n trus bawak aku g HOSPITAL PUTRAJAYA, terus ke WAD EMERGENCY... 

sampai kat wad, aku terus diperiksa oleh doktor, n doktor jalankan tugasnye ngn teliti... cuci sume darah aku yg masih keluar dr mulut n hidung...  paling menyakitkan aku, aku dikenakan JAHITAN DI GUSI ATAS sb gusi aku KOYAK... sangat2 sakit...  aku diberi MC 2 MINGGU utk berehat...

MACAM MANA NGN ELITE AKU.. ???

ELITE aku telah diuruskan oleh ANGAH n INCIK TUNANG aku... dowg yg setle kn sume 2 smpai ELITE aku dihantar ke ICU PERODUA KAJANG... selesai sume da wat report, da ambil surat penjelasan dari doktor, n tunggu keputusan ELITE boleh repair or tak... tp pada mulanye ELITE aku dikategorikan LOST... aku menangis teresak2 teringat JASA ELITE kt aku.... tp HARI NI - 13.06 2012- aku dpt brite ELITE blh repair... hampir 2 BULAN aku menunggu keputusan.... x sabar ALONG nk tgu ko kua dr ICU la ELITE.. cpt la sht.. blh kte jalan2 lg kan..... 




       NI LAH KEADAAN ELITE SELEPAS KEMALANGAN



                                           TEROK KN..????


untuk pengetahuan korang, 23 APRIL 2012... genap aku 3 TAHUN dalam KERAJAAN... aku LAPOR DIRI utk keje pada 23 APRIL 2009... 3 TAHUN aku ulang alik dr BUKIT AMAN ke PUTRAJAYA, tarikh 23hb aku mengalami mimpi yg ngeri... aku harap ni kemalangan yg terakhir dlm hidup aku.. InsyaALLAH....


P/S dr aku : biar la kte bhati2 atas jalan raya, yg PENTING, kte  TAK BERSALAH...





Tuesday, 12 June 2012

BERITA DARI TV 11

Melaporkan berita tgh mlm..


rini aku da dpt nasi goreng kak sal 2... hehe... memang mengancam. smpai BERAIR AIR MATA aku... TERCUNGAP-CUNGAP nafas aku, 2 CAWAN BESAR air sejuk aku minum.. mmg KAW2 GILER2 ar.. kalah AYAM SPICY... nk tau bahan2nye.. ??
  • 1 mangkuk nasi putih, nasi wane putih je tau
  • 2 ulas bawang putih ngn bawang merah sket
  • 7 ekor ikan bilis yg da mati
  • 9 sudu cili merah, cili padi, cili boh, sume cili la....
  • 5 sudu lada sula..
  • masuk jela pape yg nk masuk.. hentam je labu...

** ah, cara masak, pandai2 la korang.... erm mmg BERASAP telinga aku mkn nasi grg ni... tp aku je npk asap nye. korang mmg x npk la. sb aku pkai tudung kan.... da lame aku x mkn pedas cm ni... mmg BEST... mekaseh ye kak sal tunai kan hajat aku.... sedap sgt2... cm nk lagi je... tp nk RM3 je.. blh x.. hehe...
JASAMU DIKENANG KAK SAL... ^_^

Monday, 11 June 2012

TENGAH MALAM

TENGAH MALAM??? takut ke... x pon... 


Apa ada ngn tgh mlm ni... EURO ke... tak... aku baru nk blaja balik wat blog ni... lupe sudah.. nape tiba2 nk wat? ni kes dak aien la ni.. jiran sblh meja ofis aku belah kiri 2... ari2 update, aku plk cm gian.. tp habis sume aku da lupe. cmne nk tambah JAM, nk tambah KALENDER, sume lupe.. beku da otak aku ni... kalah otak udang..Mata da terbeliak dok ngadap skrin laptop ni... adoiiii.... pening pale aku.. tp dok gian lg ni nk wat sume ni... 


TERUSKAN.. Chaiyok2...


Dalam aku MENCHAIYOK kn diri ni, tetiba dpt msg lak dr Kak Sal... Kak Sal ni plk, jiran sblh meja ofis aku belah kanan... msg dia cm gni.. "Assalammualaikum fara, ns grg pds 1 ciap! " perh melompat aku dpt msg ni.. (x lompat pon, joget2 je)... apa lg aku nk tgu, trus nk masuk tido ar.. EXCITED nk tgu esok, nk mkn nasi grg PEDAS KAW2 TERBAEK DARI LADANG PUNYE... korang ada??? aku ada.... haha.. ok2.. aku nk tido... nite korang... smoge mimpi nasi goreng pedas... nyam3... dadaaa~~~